Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАТФИЗ представя "Урок за плешивата певица", съвместно с колеги от Букурещ

Снимка: НАТФИЗ

На 23 февруари в НАТФИЗ е премиерата на "Урок за плешивата певица" по Йожен Йонеско, един от най-ярките представители на театъра на абсурда, съобщава театралната ни академия.

Представлението, вдъхновено от световно известното произведение "Плешивата певица" на румънско-френския драматург, е осъществено съвместно с Националния университет за театър и кино в Букурещ, Румъния.

Режисьор е Валерия Ситару, хореограф – Елена Замфиреску. Асистент-режисьор е Александър Калинов, сценография и костюми – Теодор Тодоров и Христина Христова (Хиха). 

По думите на Валерия Ситару, "Урок за плешивата певица" разказва перфектно структурирана история на човешките взаимоотношения, чиято сърцевина се крие в превратностите на общуването, където се оказва, че на думите не може да се разчита изцяло.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37