Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска художествена изложба в Батън Руж - щата Луизиана, с американско участие

Снимка: Йордан Иванов

Пролетна художествена изложба на трима българи и трима американци бе открита в Батън Руж.

Йордан Иванов, един от най-успешните български художници в Америка, който работи за най-големият американски карнавал “Марди Гра“ прави необичаен  експеримент – огранизира изложба на картини в пространство, което е част от гимнастическата зала “Елит”,  собственост на други българи – Елви и Радослав Стефанови. Така спортът и изобразителното изкуство  си съжителстват в момента.

Наред с  тримата американски художници – Кристина Джуран, Джон Дуплантис и Шон Готро, картини представят и българските творци Мариана Калъчева, която живее в  Батън Руж, Йордан Иванов от Ню Орлеънс и Василен Васевски от Чикаго.

В тази обща “Пролетна художествена изложба” са представени 36 картини, а на откриването на експозицията за посетителите имаше и още една изненада – изпълнения на цигулка на друга българка – Антоанета Гюзлиева Ортиз.

Информация: Елена Цанева, кореспондент на БНР в Чикаго

Снимки: Мариана Калъчева, Йордан Иванов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Българско неделно училище ,,АБВ Учебна Академия“, Атина

Цветно великденско настроение в българските общности по света

Дните преди православния Великден са озарени с български усмивки и настроение по целия свят. Възпитаници на редица неделни училища в чужбина пресъздадоха народните ни традиции и обичаи, свързани с подготовката на Великден и предшестващите го..

публикувано на 30.04.24 в 10:30

Южната част на Швеция - огнище на българщината в страната

През 2024 г. се отбелязват 110 години от установяването на дипломатическите отношения между Република България и Кралство. Важна област в двустранните отношения е сътрудничеството в сектора на научно-развойната и изследователската дейност, но..

публикувано на 29.04.24 в 19:20
Камелия Нейкова

Българите в страни извън ЕС ще гласуват само за Народно събрание

Избирателите в държавите от ЕС ще могат да гласуват за кандидати и за българския, и за европейския парламент, докато тези извън Евросъюза ще избират единствено депутати за нашето Народно събрание и в избирателните секции ще има машини с електронна..

публикувано на 28.04.24 в 13:14