Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Снимка: adventurenetbg.com

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е по-екстремно. Юни, юли и август са по-благоприятни за спокойни спускания, както и за семеен рафтинг. Реката има разнообразни участъци с различна степен на трудност, което я прави подходяща и за любители, и за опитни състезатели.
От 19 до 21 април по река Струма в Кресненското дефиле се провеждат Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бързи води. Събитията са част от престижните серии на Международната рафтинг федерация (IRF).


Състезанията се провеждат в България за 8-ми път и се организират от Спортен клуб „Приключенска мрежа“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Условията за планински туризъм не са добри

В планините няма добри условия за туризъм, съобщи Планинската спасителна служба. Температурите са около нулата, облачно е и вали слаб дъжд или сняг. Наблюдават се и заледявания, тъй като на много места все още снегът не се е разтопил. Видимостта..

публикувано на 20.04.24 в 10:13