Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клас по рисуване с Кирил Манасиев организират в Чикаго

Снимка: bulgarica.org

На 6 април, от 19:30 до 21:30 часа местно време, Културният център  „Българика“ в Чикаго ще домакинства клас по рисуване с българския художник Кирил Манасиев, съобщиха от центъра. По този повод във фейсбук страницата си те споделиха избрани картини на Манасиев.

„Потопете се в света на изобразителното изкуство и нарисувайте своя собствена картина под напътствията на Кирил Манасиев. Очакваме ви!“, пишат от Културния ни център в Чикаго.

Кирил Манасиев е роден в Петрич. Учил е в Художествената академия в София и в Югозападен университет „Неофит Рилски” в Благоевград, където специализира маслена живопис и получава магистърска степен. От 1987 г. той прави редовни изложби в България, Великобритания, Австралия, Австрия, Република Северна Македония, Франция и Испания, Португалия и САЩ. В момента живее в Чикаго, припомня Българската телеграфна агенция.

Снимка: Културен център "Булгарика" - Чикаго

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предлагат спектакъла "Хага" на Галин Стоев за европейска награда

Немският театрален журналист Дитер Топ предложи спектакъла "Хага" на Галин Стоев за награждаване от Културен форум Европа за постижения в сферата на културата. Това съобщават от екипа на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Пиесата бе..

публикувано на 07.06.24 в 15:16
Център за съвременно изкуство и Библиотека - Бургас

Първият Черноморски международен литературен фестивал се провежда в Бургас

Бургас става домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. От днес до 9 юни ще има четения и професионални срещи с участието на над 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и..

публикувано на 06.06.24 в 08:50

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15