Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български композитор с наградата за "Най-добра музика" на BAFTA

Борислав Славов
Снимка: Радостина Тодорова

Българският композитор Борислав Славов спечели престижната награда за "Най-добра музика" в тазгодишното 20-о издание на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство BAFTA GAMES AWARDS, съобщи БНР "Хоризонт".
Славов получи признанието като композитор на музиката на обявената за най-добра игра на годината "Балдърс гейт 3" /Baldur's Gate 3/. Тя беше с 11 номинации и спечели 3 награди. Статуетката за най-добра музика беше връчена на българския композитор от автора на музиката на "Спайдърмен" и "Крал Артур" - Даниел Пембертън.
"Ако някой преди 20 години ми беше казал, че ще съм тук с вас, нямаше да повярвам. Благодаря на BAFTA за това, че "Mузиката на видеоигрите" е изкуство със своите пълни права", заяви Славов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

АМТИИ - Пловдив

Започва 60-ият юбилеен Международен фестивал на камерната музика в Пловдив

Международният фестивал на камерната музика се открива днес в Пловдив. Събитието е посветено на местната Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, чиято 60-годишнина съвпада с тази на фестивала. Програмата на международния форум..

публикувано на 26.05.24 в 06:00

Българска музика звучи тази вечер във виенската Музикферайн

“Гала на българската култура и музика” – така е озаглавен концертът с участието на български музиканти, който ще се състои тази вечер в зала “Брамс” на Музикферайн във Виена. Интересът към събитието под патронажа на българския посланик в Автрия..

публикувано на 25.05.24 в 12:10

"Райна"

Българският фолклор отдавна вълнува музиканти от целия свят със своята уникалност и неизчерпаеми възможности. Поредният пример за подобно сътрудничество е колаборацията между Даниел Верстапен и Нина Николина. На двата си предстоящи концерта в..

публикувано на 24.05.24 в 10:10