Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Снимка: БКИЦ – Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич.

Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския културно-информационен център в Скопие.

Целта е популяризиране и запознаване на македонската публика с утвърдените имена и постижения на българската култура и изкуство, пише БТА.

Известен със своята несравнима виртуозност и завладяващо сценично присъствие, Марио Хосен е свирил на престижни сцени по целия свят заедно с топ оркестри. С голяма страст към световното музикално наследство, професионализмът му е фокусиран върху творчеството на Николо Паганини, което го прави един от най-добрите интерпретатори на италианския виртуоз.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева

В Берлин представят майстора на живописта Дечко Узунов

Тази вечер,13 юни, от 19.00 ч. директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева ще представи пред публиката в Берлин каталога "Дечко Узунов". Събитието ще се проведе в Българския културен институт (Leipziger Str. 114 – 115,..

публикувано на 13.06.24 в 16:01
Люк Леви

Люк Леви за европейските диалози и идентичност

"Каква е европейската история, която споделяме? Какви са културните характеристики и политическият дискурс, които оформят и поддържат проекта за обединена Европа в София и Париж, в Киев и във Варшава; в Рига и в Будапеща, в Белград, в Сараево и Кишинев..

публикувано на 13.06.24 в 11:35

Българска изложба за концлагера в Белене гостува във Вашингтон

Българската интерактивна изложба "Белене – смели истории от първо лице" гостува до 14 юни в Музея на жертвите на комунизма във Вашингтон. Тя е част от проекта "Истории от Белене" на фондация "Софийска платформа", осъществен с помощта на фондация..

публикувано на 12.06.24 в 11:52