Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пето реми за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова
Снимка: ChessBase India

В партия, продължила пет часа и половина, Нургюл Салимова завърши реми с белите фигури срещу украинката Анна Музичук на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Българката водеше играта през цялото време, но не успя да се възползва от предимството си.

Шест кръга преди края на турнира Нургюл Салимова заема петото място с 3,5 т. Първи до момента с 5 т. са рускинята Александра Горячкина и китайките Лей Тинцзие и Тан Чжони.

Следващата съперничка на нашата шахматистка ще бъде Лей Тинцзие.

Победителката в турнира ще играе за световната титла срещу настоящата шампионка Цзю Вънцзюн от Китай.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Да овладееш жестовия език може да бъде интересно, приятно и много полезно

В България има 120 хиляди глухи хора, по неофициални данни. Много от тях не искат да учат жестов език, въпреки че им е полезен. В училищата няма превод за нечуващите деца… Всичко това са обективни факти, които се превръщат в движещ мотив за родения в..

публикувано на 29.05.24 в 12:25

30% от българите не доживяват до пенсия и умират преди да навършат 65 години

Продължителността на живот в България се е увеличила с година и половина, сочат последните данни на Националния статистически институт (НСИ). Изследването е за периода 2021 - 2023 г. спрямо 2020 - 2022 г. Но сравнено с преди 10 години средната..

публикувано на 29.05.24 в 11:48

В АЕЦ "Козлодуй" заместват руското с американско гориво

В единствената българска АЕЦ – "Козлодуй", днес ще се проведе церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в V блок на централата. В събитието ще участва министърът на енергетиката Владимир Малинов. Във връзка с програмата си за..

публикувано на 29.05.24 в 07:10