Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

"Избираме заедно" – слоганът за изборите за Евро- и български парламент

ЦИК
Снимка: БГНЕС

От 16 април Централната избирателна комисия започва разяснителна кампания за предстоящите избори 2 в 1 - за Евро- и български парламент, насрочени за 9 юни, предаде репортерката на БНР Цветелина Стоянова. Слоганът за изборите ще бъде „Избираме заедно“, реши днес ЦИК.

Предвижда се на сайта на Комисията специален брояч да отчита оставащите дни до изборния ден и да се напомня за изтичащите важни срокове, свързани с упражняването на вота на 9 юни.

Днес ЦИК започна да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във Врачанския Балкан

Облаци и на места валежи на 2 май

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София -..

публикувано на 01.05.24 в 19:05

Международна изложба в София призовава българите да гласуват

На 2 май в София в парковото пространство на НДК ще бъде открита международната изложба "Излез и гласувай" на глобалнoто креативнo студиo за социално въздействие Fine Acts, подкрепена от Бюрото на Европейския парламент в България. Идеята на експозицията..

публикувано на 02.05.24 в 06:30
Снимката е илюстративна

Акула изплува на плажа в Бургас

Малка черноморска акула с дължина около 90 см е изплувала на бургаския плаж. Тя е забелязана пред едно от заведенията на Северния плаж и веднага е върната в морето, предаде БНТ. Черноморските акули са безобидни, уверяват опитните рибари. Според тях няма..

публикувано на 01.05.24 в 17:03