Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Снимка: pixabay

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е първият в историята чартърен полет от латиноамериканската държава до Балканите.

Очаква се  близо 5000 гости от Мексико да посетят страната ни по линия на организираните от наш и мексикански туроператор пътувания. Туристите ще разгледат забележителностите на България и на съседните балкански страни. Те ще се придвижват с автобуси, много от които са собственост на български превозвачи.

Програмата включва 4 различни серии турове. Най-популярният и желан маршрут е с продължителност 12 дни и включва България, Гърция, Северна Македония, Албания, Хърватска, Босна и Херцеговина, Сърбия, като последната спирка отново е България.

Вижте още: 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47

С великденско гмуркане в морето започва юбилейният сезон на остров Света Анастасия

Туристическият комплекс "Света Анастасия" край Бургас, който е и сред най-посещаваните български черноморски обекти, отбелязва 10-години от своето откриване като туристическа дестинация. Затова и туристическият сезон тази година започва по-рано –..

публикувано на 04.05.24 в 09:15