Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Снимка: БГНЕС

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези отпреди Ковид епидемията.

Евтим Милошев: Минимум 10% ръст на туристите през летния сезон

Около 63% от туристите пристигат от страни в Европейския съюз. “Румъния е най-силният пазар, след нея се нарежда Полша – оттам имаме увеличени полети. Германия се представя по-добре от миналата година, но все още е далече от нивата на 2019 г. Великобритания също е ключова за нашия пазар”, заяви Константин Занков пред БНР.

Най-добрият период за почивка на морския бряг у нас ще бъде от 20 юли до 15 август, смята климатологът от “Св. Климент Охридски“ Симеон Матев. Според него вероятният сценарий за лятото е време по-топло от нормалното с валежи по-малко от нормата.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47

С великденско гмуркане в морето започва юбилейният сезон на остров Света Анастасия

Туристическият комплекс "Света Анастасия" край Бургас, който е и сред най-посещаваните български черноморски обекти, отбелязва 10-години от своето откриване като туристическа дестинация. Затова и туристическият сезон тази година започва по-рано –..

публикувано на 04.05.24 в 09:15