Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Снимка: YouTube /Михаела Маринова

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на Любо Киров "Мога". Тя имаше такъв успех, че се нареди сред новите любими заглавия в техните репертоари. Доказателство за това е, че вече три години Михаела е специален гост-изпълнител в турнетата на Любо Киров, а той често се появява на най-важните ѝ концерти. Ето защо следващият им общ проект, озаглавен "Вселена", не е изненада за никого.

"Щеше да е много странно, ако "Мога" няма продължение. Възприемам срещата си с Любо като съдбовна. Той ми стана учител на много нива, прегърна ме и еедин от хората, които най-много вярват в мен. Работата с него е вдъхновение", споделя Михаела.

По музика, текст и аранжимент на Михаела и Ангел Дюлгеров, "Вселена"е песен от втория студиен албум на изпълнителката ("До безкрай"). 

Любо Киров се влюбва в песента от първо слушане, по време на саундчек преди един от концертите от миналогодишното му турне, на което Михаела Маринова е гост.

"Когато я чух, аз запях. Никой не може да ме убеди, че тази песен не е дует, писан за мен и Михаела. Всеки е щастлив да пее с някого, подобен на него“, казва Любо Киров.

За първи път феновете ще чуят на живо дуета на концертите от предстоящото турне на Любо Киров, на което Михаела ще е отново специален гост. "Вселена" ще бъде част и от програмата на Михаела Маринова, която също тръгва на национална обиколка през есента на 2024.

"Вселена" излиза освен с аудио, и с красиво музикално видео, режисирано от Виктор Антонов (Рик).


Снимки: YouTube /Михаела Маринова, Facebook /Михаела Маринова, Facebook /Любо Киров



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10