Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иконописецът Диан Костов открива експозиция в Кукелберг, Брюксел

Снимка: Facebook/BulgariaInBrussels

Днес се открива експозиция с платна на българския художник иконописец Диан Костов. Платната ще бъдат изложени на фасадата и в самата Национална базилика "Светото сърце" в Кукелберг, Брюксел (Basiliekvoorplein 1, 1083 Brussels), в продължение на над два месеца. Те са част от изложбата инсталация "Кръстопът - цената на избора".



Посетителите ще бъдат предизвикани да изминат духовен път от три етапа.
"Накъде отиваме" въвежда в света на вярата. Втората част започва с голям трънен венец, под който има огледало. Заставайки под венеца, можем да си зададем въпроса за "Цената", която плащаме за нашите трудни избори. Третата част – "Пътят", отвежда сред оригиналните икони и картини на Диан Костов.

Преди година изложбата беше представена във виенската катедрала Вотивкирхе.

Зографът Диан Костов

Диан Костов е художник иконописец, познат както със своите икони и стенописи, така и с проектите си в областта на модерното изкуство. Творбите му са излагани в световни галерии и са притежание на колекционери от Европа, САЩ и Япония.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кадър от филма „С лице надолу“

Българско кино за франкофони в София

Фестивалът на българското кино, който се провежда от 10 до 13 септември в Париж ще има своето продължение в София. Френският културен институт в българската столица ще представи на франкофонската аудитория у нас филми от фестивалната селекция през..

публикувано на 12.09.24 в 11:20

Духът на Стара София завладява центъра на столицата

Имало едно време един необикновен квартал. От него започвал строежът на Стара София, защото се намирал между Двореца и гарата – основният път, който свързвал живота в града. В това пространство хората не просто задоволявали своята човешка потребност..

публикувано на 12.09.24 в 08:15

Варна е домакин на Световен фестивал на анимационния филм

20-ото издание на Световния фестивал на анимационния филм се открива днес във Фестивалния и конгресен център на черноморския град Варна и ще продължи до 15 септември. Селектирани са над 70 заглавия в 7 категории , сред които най-очаквани..

публикувано на 11.09.24 в 08:35