Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Показват възможностите на водородните возила

По улиците на София, Пазарджик и Стара Загора през идните дни ще премине демонстрационен водороден електрически автобус и първата водородна електрокола в България. Това съобщават от Българската асоциация за водород, горивни клетки и съхранение на енергия. Официалното откриване на инициативата „Дни на водородната електромобилност“ ще се състои в София на 17 юни от 11:30 часа на площад "Княз Александър I Батенберг". Гостите ще могат да изпитат уникалните предимства на водородните автобуси, които са с нулеви емисии и пробег от 350 км само с 10-минутно зареждане от първата в региона преносима водородна зарядна станция. Водородният автобус ще е в столицата до 21 юни от 12 до 20 часа по маршрута на тролейбусна линия 9. Автобусът ще премине и през Пазарджик на 21 юни, след това в Стара Загора на 29 юни. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

“Фич Рейтингс”: Само ценовата стабилност спъва България за влизане в еврозоната

Международната рейтингова агенция “Фич Рейтингс” потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута BBB с положителна перспектива, съобщиха от финансовото министерство. Положителната перспектива отразява изгледите на..

публикувано на 19.10.24 в 11:53
Росен Карадимов

Технологичен гигант от Тайван иска да строи завод край Пловдив

Тайвански технологичен гигант преговаря за изграждането на голяма производствена база на територията на Тракия икономическа зона край Пловдив. Това съобщи министърът  на иновациите и растежа Росен Карадимов, който се запозна с хода на..

публикувано на 16.10.24 в 18:44

България е 52-ра сред 165 страни по икономическа свобода

България е на 52-ро място по икономическа свобода в света за 2024 г., показва последното проучване на канадския институт "Фрейзър", съобщават от Института за пазарна икономика (ИПИ). Проучването измерва степента на икономическа свобода в 165..

публикувано на 16.10.24 в 16:52