Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опера от балкона и детски песни за френския Ден на музиката във Варна

Снимка: Опера Варна

Черноморският град Варна ще се потопи в духа на френския Празник на музиката на 21 юни. Събитието, организирано от Алианс Франсез Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна, Държавна опера Варна и Pontica Solutions, предвижда три специални сцени с колоритни изпълнения

На крайбрежната алея във Varna Street Food Park от 15.30 ч. свои любими песни ще изпълнят ученици от Международния френски лицей във Варна „Шарл Перо“, децата от Детска къща и др. От 17.00 ч. от балкона на Варненската опера емблематични за града оперни певци - Жана Костова, Силвия Ангелова, Илина Михайлова, Пламен Райков и Гео Чобанов, ще зарадват гостите и жителите на града с избрани сола. 

От 18.30 ч. на сцена "Раковина" в Морската градина ще последват пъстри музикални изпълнения от децата на Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба по случай 200-годишнината от издаването на “Рибния буквар” пред Народния театър

Изложба, посветена на двестагодишнината от издаването на “Рибен буквар” на големия учен, просветен деец и дарител Петър Берон, ще бъде открита днес в галерията на открито пред столичния Народен театър “Иван Вазов”. “ Петър Берон заема мястото си на..

публикувано на 20.05.24 в 06:00

Петя Цонева и благотворителната й кауза в полза на българската култура

В навечерието на най-светлия празник на българската просвета и култура и на славянската писменост- 24 май, една българска поетеса подема инициатива за набиране на средства за превод и публикуване на първия английски превод на стиховете на родния..

публикувано на 15.05.24 в 18:13

В Атина ще покажат "Неразказаните истории на българите"

Изложба "Неразказаните истории на българите" ще бъде открита на 17 май, петък, от 18:30 часа в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина. Експозицията ще бъде представена от Център "Иван Селимински", Европейския..

публикувано на 12.05.24 в 07:15