Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монаси от Тибет представят в Бургас хималайската култура

Монаси от манастир в Дхамаршала, Индия
Снимка: Община Бургас

Монасиот Тибет пристигат на 6 юли в Бургас. Делегацията от Фондация за хималайска култура включва Лобсанг Фънтсок – председател, трима монаси, близки до Далай Лама, десет автентични танцьори, които съчетават в движенията си музика, колорит и хилядолетна традиция.

Гостите ще представят различни събития, свързани с източната култура, философия и здравословен начин на живот.

В продължение на три дни – до 8 юли, монасите ще създадат мандала, която впоследствие ще бъде ритуално разрушена, символизирайки преходността на всичко във вселената.

Посетителите ще могат да участват в традиционни предсказателни сеанси, водени от монах с осигурен превод. Тридневното събитие ще се проведе в културен център "Морско казино". Откриването е на 6 юли /събота/ от 10.00 часа в зала "Георги Баев"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В селището на Франкофонията в Париж вицепрезидентът откри българска изложба

Изложбата "Древните съкровища на България" откри вицепрезидентът Илияна Йотова в селището на Франкофонията в Париж, създадено в рамките на Срещата на върха на Международната организация на Франкофонията. Експозицията в българския павилион бе..

публикувано на 04.10.24 в 12:10

Живописни платна представят Полошкия край на Северна Македония в София

В галерията на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София /ул. "Оборище" №7/ днес се открива изложбата "Мотиви от Полошкия край" на художниците Илирян Бекири и Агрон Абдули. На откриването на изложбата ще присъстват..

публикувано на 03.10.24 в 07:05

Вечер, посветена на Георги Господинов, на Европейския конгрес по литературен превод в Страсбург

Литературна вечер, посветена на българския писател Георги Господинов (носител на Международен Букър за 2023 г.) и преводачите му на полски, английски, албански, френски и испански, ще бъде организирана на 2 октомври в рамките на Европейски конгрес по..

публикувано на 02.10.24 в 08:15