Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският президент се срещна с представители на бизнес компании в САЩ

Снимка: БТА

България става все по-видима за бизнеса в САЩ. Това заяви на брифинг в Ню Йорк президентът Румен Радев след среща с представители на американски компании. "Във взаимодействия с американските компании и с инвестиране от тяхна страна ние получаваме не само средства и високи технологии, а пренасяне и на един много прогресивен модел на създаване и управление на успешен бизнес в България", каза Радев.

Президентът изтъкна, че интересът към страната расте, "особено на фона на геополитическите промени, в момента България става все по-привлекателно място за инвестиции и тепърва ще започваме много важни стратегически проекти в редица важни области на сигурността, енергетиката, технологиите и комуникациите".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е в челната тройка в ЕС по ръст на разходи за труд

България е на второ място в Европейския съюз по нарастване на разходите за час труд през второто тримесечие на 2024 г. в сравнение със същия период на 2023 г., показват данни на Евростат. Ръстът е от 15,4%. Пред нас е Хърватия със 17,6%, а..

публикувано на 21.09.24 в 12:05

Годишният стокообмен между България и Германия е 12 млрд. евро

Икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха в президентството държавният глава Румен Радев и немският посланик в София Ирене Планк. Те са разговоряли и за предизвикателствата пред европейската икономика, последствията..

публикувано на 19.09.24 в 12:02
Заводът на

Японски завод за кабели мести производството си от България заради високи разходи

Японската компания "Сумитомо Електрик Борднетце" планира да преустанови дейността на единия от заводите си в България - в гр. Мездра, през 2025 г., а вторият ѝ завод - в град Карнобат, ще продължи работа с намален капацитет, предаде БТА. Причината е..

публикувано на 15.09.24 в 17:00