Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С родни биопродукти отбелязваме Деня на биологичното производство

Снимка: Европейска комисия

Днес отбелязваме Деня на биологичното производство. В ЕС биологично е едва 10,4% от производството, а в България то е намаляло до едва 2-2,2%, каза пред БНР Надежда Шопова от Института за изследвания на климата, атмосферата и водите към Българската академия на науките.
В София, по повод Деня на биологичното производство, ще се проведе голям празник с български биологични продукти, кулинарни демонстрации и забавления за цялото семейство. Събитието е от 10:00 до 17:00 часа на "Голямата поляна" в Южния парк на столицата.



Био продуктите си - млечни и месни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, сокове, вино, ядки, мед, шоколади и други изкушения, ще представят над 30 производители от различни краища на страната. За децата от 7 до 12 години е предвидено кулинарно училище за готвене с биопродукти, водено от известния телевизионен готвач Ути Бъчваров, което ще започне в 10:00 часа.
Хубав повод да подкрепим българските производители на биологични храни и изделия!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Грозят ни санкции от ЕК, ако не ускорим одобряването на проекти за възобновяема енергия

Европейската комисия призова България и още 25 страни от ЕС да въведат правилата за ускоряване на процедурите при издаването на разрешителни за проекти за възобновяема енергия. Новите правила трябваше да влязат в сила до 1 юли т.г., затова..

публикувано на 26.09.24 в 16:44

ЕБВР понижи прогнозите за растеж, но е оптимист за понижаване на инфлацията

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) преразгледа леко надолу очакванията си за растежа в регионите, където инвестира. Икономическият растеж в България ще е 2.9 % за 2025 г. или с 0.1 % по-малко от първоначалните очаквания от..

публикувано на 26.09.24 в 16:35

Традиционни български породи дефилираха на събор в Калофер

В град Калофер, местност "Паниците", се проведе 19-тият национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни под наслов "Да запазим заедно българското". Целта на събитието е да популяризира и съхрани традиционните български..

публикувано на 21.09.24 в 16:57