Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър посети българското просветно средище във Вашингтон

Снимка: МВнР

Служебният външен министър Иван Кондов посети българското неделно училище „Христо Ботев“ в района на Вашингтон. Той отправи поздравления за 10-тата годишнина от създаването на просветното средище и усилията на българската общност в региона за запазване на българския език, култура и традиции далеч от родината, съобщава сайтът на министерството.

Кондов подчерта значимостта на неделните училища като обединяващ център за предаване на българския дух на бъдещите поколения и заяви готовността на държавата да продължи да ги подкрепя. 

В разговор с родителите бяха обсъдени възможностите за подпомагане на учебния процес и улесняване набавянето на български учебници и помощни материали. Иван Кондов пое ангажимент да повдигне въпроса пред Министерство на образованието и науката и да съдейства за намирането на ефективни решения в подкрепа на българските деца в САЩ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Индианополис събраха американски семейства, осиновили български деца

Първата по рода си среща между американски семейства, осиновили деца от България, осъществи в Индианаполис Асоциацията "Българи в чужбина 681" със съдействието на Българската църква "Св. Стефан" в града и Националната агенция за осиновяване с..

публикувано на 30.09.24 в 12:19

Културен център "Българика" в Чикаго набира деца за класовете си по народни танци

Културен център "Българика" в Чикаго, САЩ, започва нови класове по народни танци за деца от 4 до 6 и от 7 до 9 години с преподавател Яна Копчева. Репетициите ще се провеждат в сградата на Културния център на адрес: Bulgarica Center, 1120 S..

публикувано на 25.09.24 в 09:05

България участва във Фестивал на нациите в Шарлот, САЩ

Българското неделно училище "Васил Априлов" в Шарлот, Северна Каролина, САЩ, ще бъде част от представянето на България и българската култура по време на Фестивал на нациите, организиран от Университета в град Шарлот. Събитието ще се състои на 21..

публикувано на 21.09.24 в 12:53