Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В селището на Франкофонията в Париж вицепрезидентът откри българска изложба

Снимка: Présidence

Изложбата "Древните съкровища на България" откри вицепрезидентът Илияна Йотова в селището на Франкофонията в Париж, създадено в рамките на Срещата на върха на Международната организация на Франкофонията. Експозицията в българския павилион бе представена в съпровод с изпълнения на трио "Оренда", които съчетават български фолклор с модерно звучене на френски език, предава БТА.



"Пластове история, древни цивилизации са оставили по българските земи своя отпечатък чрез културата си, изкуството, философията за живота – този разказ за България трябва да знаят повече хора по света", изтъкна в приветствието си българският вицепрезидентът. Йотова подчерта, че през 2025 г. България ще е домакин на 47-ата сесия на ЮНЕСКО.

В българския павилион посетителите имат възможност виртуално да се запознаят с подводното културно наследство на България, с мозайките от Епископската базилика в Пловдив и с културно-историческото наследство на редица български общини.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празници на доминиканската литература се откриват в София

Празници на доминиканската литература ще се проведат от днес до 6 октомври в Българския културен център в София /ул. Веслец, 13/. Форматът е подкрепен от Институт "Сервантес", Катедрата по испанистика в СУ "Св. Климент Охридски" и испанисти от..

публикувано на 01.10.24 в 06:05

"Приказки от дъждовна София" представи фотографът Антонио Георгиев във Варшава

В Българския културен център във Варшава беше представена изложбата "Приказки от дъждовна София", посветена на 145-тата годишнина от обявяването на София за столица на България. Фотографиите на талантливия Антонио Георгиев представят..

публикувано на 30.09.24 в 15:40

Изкуството преобразява любими места в центъра на Пловдив

В първите есенни дни жителите и гостите на Пловдив са поканени да си припомнят специални, любими и интересни пространства в центъра на града. Това своеобразно преоткривателство и разпознаване на опитомени от личната емоция и спомените места ще бъде..

публикувано на 30.09.24 в 13:35