Сочи 2014

Пловдив стартира кампанията "Бъди грамотен"

Пловдивските тийнейджъри  са сред най-грамотните  и отговорни към знанията си в страната. Това коментира при старта на Националната кампания „Бъди грамотен” управителят на образователен портал „Академика БГ”  Евелина Гечева.  Пролетният правописен..

публикувано на 28.04.14 в 17:32

Съдът не вижда пречки общината да тегли 30-милионния заем

„Министърът на финансите вече няма причина да бави процеса по 30-милионния заем и е длъжен да подаде в борда на Европейската банка за възстановяване и развитие документите за инфраструктурните обекти, които ще се финансират със средствата”. Това..

публикувано на 16.04.14 в 14:23

КЦМ дарява на УМБАЛ „Свети Георги” апарат за изследване на тежки метали

Апарат за изследване на тежки метали в биологични среди – т.нар. атомно-абсорбционен спектрофотометър, ще дари „КЦМ 2000” АД на Централната клинична лаборатория на УМБАЛ „Свети Георги”. Общата стойност на дарението е в размер на USD 80 000.00...

публикувано на 16.04.14 в 11:04

Учат млади хора да пишат европроекти

Изненадваща е активността на младите хора от Пловдив и областта към стартиралия национален конкурс за писане на младежки проекти „Да създаваме заедно европейски проекти” на Областния информационен център. Първоначалните страхове, че няма да  има..

публикувано на 15.04.14 в 17:08

Пороят в Карлово повреди покрив на детска градина

Три сгради в Карлово са с поражения след снощния порой с градушка над града, съобщи за Радио Пловдив кметът Емил Кабаиванов. Повреден е и участък от градската канализация, който не е издържал на големия воден обем.  За справяне с щетите общината ще..

публикувано на 08.04.14 в 16:56

Започна голямото чистене на Пловдив от графити и драскулки

Мащабна акция по заличаване на графитите от сградите в Пловдив започна от днес общинското предприятие „Чистота”. В инициативата под мотото „Пловдив заедно срещу графитите” са поканени да се включат граждани, училища, фирми и държавни институции...

публикувано на 07.04.14 в 17:13

Диагностират бебета за очила

Бебе на седем месеца е най-малкия пациент с очила, диагностициран в детския очен кабинет на УМБАЛ”Свети Георги” в Пловдив. Това съобщи  офталмологът д-р Васил Маринов при презентацията на  новата апаратура, дарена днес на Клиниката по очни болести..

публикувано на 07.04.14 в 16:44

Апарат ще определя безконтактно диоптри в УМБАЛ "Св. Георги"

В Световния ден на здравето Клиниката по очни болести в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив ще получи апаратура на стойност 18 хил. лева. Дарението е на „Зонта клуб”.  Апаратът ще се използва в детския очен кабинет на болницата и ще осигури безконтактно..

публикувано на 07.04.14 в 12:42

Подновяват строежа на Околовръстното на Чепеларе 3 April 2014 - 7:01:48

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще рестартира строежа на околовръстния път в Чепеларе и ще направи първа копка за рехабилитация на пътя Чепеларе – Соколовци.  Инвестицията за довършване на околовръстното шосе в Чепеларе е 10,5..

публикувано на 03.04.14 в 11:38

Данъчните погват цветарите предпразнично

Проверки на производителите и търговците на едро на цветя започнаха служители на НАП Пловдив. Контролът е част от действията на Националната агенция за приходите по осветляване на приходите в бранша и плащането на дължимите данъци в реален размер.  Близо 7..

публикувано на 06.03.14 в 16:56
Ръководството на

Новият стадион на "Ботев" ще е готов в края на април 2015

Новата визия на стадион "Христо Ботев" бе представена на специална пресконференция. Уникалното съоръжение ще бъде готово до края на април 2015 година, като идеята на ръководството на "Ботев" е официалното откриване да стане по време на Европейското..

публикувано на 05.03.14 в 16:33

Пловдив заменя палмите с рози, явори, чинари и липи

Община Пловдив повече няма да сади палми в града поради неодобрението на част от гражданите. Това съобщи директорът на „Паркове и градини“ Стоян Алексиев.  Той не приема упреците, че екзотичните дървета през зимата стоят завити с найлон и загрозяват..

публикувано на 05.03.14 в 16:19

Делото за радикален ислям е скалъпено, твърди защитата на имамите

С пледоарии на защитата протича днешното заседание на делото в Пазарджик срещу 13-те имами, обвинени в проповядването на антидемократична идеология и членство в ислямистката организация "Ал Уакф Ал Ислями".  Адвокат Васил Василев обяви, че цялото..

публикувано на 05.03.14 в 15:01

Новият стадион на "Ботев" ще е готов в края на април 2015

Новата визия на стадион "Христо Ботев" бе представена на специална пресконференция. Уникалното съоръжение ще бъде готово до края на април 2015 година, като идеята на ръководството на "Ботев" е официалното откриване да стане по време на Европейското..

публикувано на 05.03.14 в 14:03

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

tttttttttttttttttttttttt ppppppp

публикувано на 05.03.14 в 10:44
С пищна церемония закриха Олимпиадата в Сочи

С пищна церемония закриха Олимпиадата в Сочи

С пищна церемония бяха закрити 22-те Зимни Олимпийски Игри в Сочи. Официални гости бяха президентът на руската федерация Владимир Путин, президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах и бившият президент на организацията д-р Жак Рох. В..

публикувано на 24.02.14 в 10:54
първо злато за Русия в бобслея

Олимпийска титла за Русия в четириместния бобслей

Първият отбор на Русия в състав Александър Зубков, Алексей Негодяло, Дмитри Труненков и Алексей Воевода спечели олимпийската титла на четириместен бобслей на Игрите в Сочи. Руснаците стигнаха за първи път до олимпийското злато в  дисциплината, след като в..

публикувано на 23.02.14 в 14:47
Руските ски-бегачи спечелиха призовите места на 50 км.

Пълен успех на Русия в маратонското ски-бягане

 Състезателите на Русия спечелиха първите три места в ски-бягането на 50 километра свободен стил на Олимпийските игри в Сочи. Златното отличие заслужи Александър Легков, втори завърши Максим Вилегжанин, а трети се нареди Иля Черноусов. Българинът Андрей..

публикувано на 23.02.14 в 13:14
Марит Бьорген може би ще трябва да връща спечелените медали в Сочи заради допинг

Скандал? Хванаха норвежката легенда Марит Бьорген с допинг

Шесткратната олимпийска шампионка Марит Бьорген от Норвегия е заподозряна в употреба на допинг и може да бъде лишена от медалите, които спечели на Игрите в Сочи, съобщават медиите в родината й, цитирани от ИТАР-ТАСС. Според информациите, в теста на..

публикувано на 23.02.14 в 12:08

Русия си осигури първото място в класирането по медали

Олимпийският отбор на Русия си осигури първото място в класирането по медали на Зимните игри в Сочи. Това стана след пълния триумф на руските представители в ски-бягането на 50 километра свободен стил, в което първите три места заслужиха Александър..

публикувано на 23.02.14 в 12:02