Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Добринка Добрева (автор на идеята за предаването), Катя Василева и Лили Големинова. 


Публикации

Марин и Мирослава Мерекьови: София има нужда от по-човешки сгради

Един проект е обвързан не само с красота, а и с това да бъде функционален, да бъде удобен на хората, да бъде приобщен към дадената среда. Всеки проект е плод на много работа, проучване, история, природа, народопсихология на локалното място, казват..

публикувано на 10.03.20 в 18:12
Пламена Владимирова

Добрият дизайнер разбира клиента, изразява индивидуалността му

Добрият дизайнер е и психолог. Той се интересува от характера на клиента, за да може да изрази част от него в бижута или друг тип творчество. Това се оказва обичайна практика и за Пламена Владимирова – дизайнерка на бижута и стилист. Тя има..

публикувано на 09.03.20 в 16:00
Атанас Енев

Българи създават екологичен дизайн за германски автомобилен гигант

Едно от най-смислените неща, които една компания би могла да направи в днешно време, е да се занимава с внедряването на устойчивост. В това е убеден арх. Атанас Енев от компания за устойчив дизайн и еко иновации. След като завършва образованието си,..

публикувано на 09.03.20 в 15:13

Мартина Апостолова: Да имаш избор те прави свободен

На финала на тази силна и харизматична седмица, посветена на жените, фокусът е към изкуството, защото чрез него може да каже всичко. Думите на Мартина Апостолова „We’ve made it!“ от сцената на Берлинале събира цялата женска енергия и сила в едно. Мартина..

публикувано на 06.03.20 в 16:02

В изкуството е важното какво можеш, не полът

Ако искаш нещо да бъде казано – кажи го на мъж, ако искаш да бъде свършено – кажи го на жена. С тази мисъл на Маргарет Тачър започна гостуването в „Радиоприемница“ на проф. Борислава Танева . Тя е сред авторите, чиито произведения са..

публикувано на 06.03.20 в 14:56

Анита Доганова - между детската градина и ММА ринга

Дисциплината помага в изграждането на личността при децата, казва Анита Доганова - една от най-добрите ни ММА състезателки и детски учител по професия. Анита работи в частна детска градина. С професията се занимава от осем години и преподава по метода..

публикувано на 05.03.20 в 15:35

Жулиета Колева иска да направи нещо хубаво с моноспектакъла си "Нищо по-хубаво"

Моноспектакъл с кауза ще играе Жулиета Колева на 6 март в Нов театър НДК. Спектакълът "Нищо по-хубаво" е  постановка на Стефан Къшев по пиесата на съвременния немски драматург Оливер Буковски. Актрисата е автор на сценографията, костюмите и е..

публикувано на 05.03.20 в 15:15
Даниел Киряков, Александър Христов, водещата Катя Василева и Любомир Аламанов

Жените през погледа на мъжете

Мъжете са по-изкушени да говорят за своето его, успехи, с това да се състезават помежду си - този тип изкушения са по-присъщи за мъжете, казва доц. д-р Александър Христов - комуникационен специалист и университетски преподавател, опровергавайки..

публикувано на 04.03.20 в 16:05
Надя Синигерска (вляво) и Илияна Захариева

Осми март е важен не само за жените, а за цялото общество

Независимо от шегите, от девалвацията и промяната във възприятията на хората към Международния ѝ ден, жената заслужава уважение и признание. Може би вече не се говори толкова за равноправие, но има още актуални теми, например свързани с..

публикувано на 02.03.20 в 14:47
Благодарение на наградите в конкурса за иновативно предприятие успешни компании получават медийно и обществено внимание

Теодора Георгиева: Бизнесът е отличникът в правенето на иновации у нас

ЕС отделя средства за иновации чрез програма „Хоризонт Европа“, но и по други програми – общо около 130 млрд. евро. Важното е обаче още сега всички потенциални потребители да се запознаят с новите правила, по които проекти ще печелят финансово..

публикувано на 28.02.20 в 15:48