Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вторият машинист от инцидента при Калояновец беше изписан от болницата в Стара Загора

Снимка: БГНЕС

Вторият машинист Христо Тиляшев беше изписан от болницата в Стара Загора. Лечението му ще продължи в Пловдив. Все още няма повдигнати обвинения за инцидента на гара Калояновец, при който на 11-и юли дерайлира бързият влак София-Варна, съобщи Окръжната прокуратура в Стара Загора. На този етап по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, каза говорителят на прокуратурата в Стара Загора Нейка Тенева. По думите й, вторият машинист Христо Тиляшев е разпитан, но след събиране на повече доказателства ще се прецени дали да му бъдат повдигнати обвинения.

Междувременно той беше изписан от Неврологичното отделение на Многопрофилната болница "Стоян Киркович" в Стара Загора, където беше приет с разкъсани коленни връзки, счупени ребра и съмнение за спукан далак. На Тиляшев не е повдигнато обвинение. При напускането на болницата той и близките му отказаха изявления пред медиите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Над 2 млн. лв. са щетите от влаковата катастрофа при Калояновец

Над 2 млн. лв. са щетите след влаковата катастрофа при гара Калояновец, каза в Бургас министърът на транспорта Данаил Папазов . Целият подвижен състав на практика е унищожен, локомотивът не подлежи на ремонт, а повредената стрелка струва 135 000 евро...

публикувано на 14.07.14 в 14:30

Още няма повдигнати обвинения за влаковия инцидент на Калояновец

Още няма повдигнати обвинения за инцидента на гара Калояновец, при който на 11-и юли дерайлира бързият влак София-Варна, съобщиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора. На този етап по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен..

публикувано на 14.07.14 в 14:19

Л. Милков, БДЖ: Горещините са допринесли за влаковата катастрофа до Калояновец

Възможно е да е имало разминаване в действието на инсталацията преди влаковата катастрофа край гара Калояновец в събота, коментира пред РП Любомир Милков от УС на браншовия синдикат. Според него обаче не би могло да се търси вина у ръководителя на..

публикувано на 14.07.14 в 08:48