Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един човек е загинал, а 18 са били ранени в катастрофи през изминалото денонощие

Автор:
България подготвя Стратегия за пътна безопасност 2011 – 2020 г.
Снимка: БГНЕС

Един човек е загинал, а 18 са били ранени в 16 тежки катастрофи, станали през изминалото денонощие в страната. Това съобщават от СБА, позовавайки се на данни от центъра за информация при направление "Пътна полиция".В района на столицата са станали 122 леки и 4 тежки пътни произшествия. Има четирима ранени.

В някои райони на страната е намалена видимостта поради мъгла, съобщават от СБА, позовавайки се на данни от АПИ.

До 50 м е намалена видимостта в районите на Приморско, Айтос, Провадия, Ихтиман, Челопеч, област Варна и Ришки проход; до 100 м - в района на Вакарел, Йончево, по пътя Асеновград - Комунига и област Сливен; до 150 м - в района на Мухово и тунел "Траянови врата". Пътищата в планинските райони са били частично заснежени и заледени, но са почистени и обработени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44