Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за защита от дискриминация

| обновено на 16.01.14 в 10:36
Снимка: Ивайло Михайлов

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за защита от дискриминация, с които забраниха дискриминацията по отношение на промяна на пола. В съдебното производство за защита от дискриминация ответната страна трябва да докаже, че принципът на равно третиране не е нарушен, записа парламентът. В досегашния текст ищецът трябваше да доказва, че е  дискриминиран. Законопроектът е разработен в изпълнение на поети ангажименти на България във връзка с постъпило запитване за транспонирането на европейска директива.

В програмата на НС е и ратифицирането на Меморандум за разбирателство между правителствата на България и на САЩ относно финансирана от САЩ техническа помощ.

Парламентът трябва да приеме и промени в Закона за виното и спиртните напитки, в който се предвиждат по-високи санкции за влагането на синтетичен продукт във винения оцет и активно консумираните продукти на основата на оцетната киселина. Ще бъде въведена и санкция, която ще послужи като превенция срещу недобросъвестните производители на оцет. Законовата промяна предвижда глоба до 5000 лева за физически лица, които разпространяват или предлагат за консумация оцет с вложени в него синтетични киселини.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44