Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва строителството на стената по границата с Турция

Снимка: БГНЕС
От понеделник започва строителството на стената по границата с Турция, която трябваше да бъде издигната заради бежанската вълна. Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов. Заради усложняването обаче цената й ще бъде по-висока.

9 милиона и 600 хиляди лева означава, че ще ни струва по-скъпо, защото предварителните разчети бяха за стойност около 6 милиона лева. Няма промяна в параметрите. Има промяна в усложняване на самото съоръжение като техническо изпълнение. Не става дума за електроника, не става дума за протичане на ток и прочие, неща, които обикновено съпровождат като съмнение подобни заграждения. От понеделник трябва да започне работата по подготовката на трасето и съответно изграждането на съоръжението. Паралелно с това ще върви и съответно доставката на необходимите ни материали. Тази доставка, съответно сключването на договорите, ще бъде по реда на специалните поръчки по Закона за обществени поръчки, които позволяват пряко договаряне с фирми-доставчици ,без да се губи време съответно в обявления, обясни министър Найденов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44