Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за взривовете край Петолъчката продължава в Ямболския районен съд

| обновено на 20.01.14 в 11:29
Снимка: Цветан Петков

В Районния съд в Ямбол продължава делото за взривовете в базата на "Берета трейдинг" край пътен възел Петолъчката. При експлозията през юни 2012-а година загинаха трима работници и десетки бяха ранени.

Обвиняеми по делото са Десислав Делев, собственик на фирмата, стопанисвала базата за съхранение и обезвреждане на боеприпаси, и началникът на производството Иван Пеев. Те са обвинени, че в качеството си на длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества. Именно заради неспазване на мерките за безопасност е допуснато взривяване, причинило смъртта на трима души и телесни повреди на други работници.

Делото се гледа по съкратената процедура, тъй като обвиняемите признаха фактите в обстоятелствената част на обвинителния акт. Вече са разпитани всички свидетели.

Делото се гледа при закрити врата заради опасност от разгласяване на секретна информация, представляваща държавна тайна. Така всички показания и разпити както на свидетелите, така и на обвиняемите останаха в съдебната зала. Съдебни заседания са насрочени до края на седмицата. Предстои разпит на трима свидетели и изслушване на техническата експертиза. 

Нормално, доста бързо и добре ми се струва. След делото ще коментираме, каза преди днешното заседание Десислав Делев във връзка с процеса.

Съпругата на загиналия при взрива Станимир Костов, Ирен Костова, отново е пред съдебната зала.

Нямам какво да ви кажа. Просто съдът ще реши. Това е. Надяваме се на осъдителни присъди, каза Ирен Костова. По думите й, в сравнение с други големи дела в България процесът засега се движи добре. Надяваме се на осъдителна присъда, защото всеки трябва да си понесе това, което е причинил, добави Костова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44