Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млекопроизводителите могат да купуват и продават млечни квоти до 30-и януари

Снимка: БГНЕС

От днес до 30-и януари тече вторият прием на заявки за купуване на млечни квоти. Документи се подават в областните дирекции на Държавен фонд "Земеделие".

Фиксираната цена за килограм краве мляко и за двата вида квота е 0,01 лева. Първият вид квота дава право за доставка на мляко от производител на изкупвач, вторият - за директна продажба. До момента са заявени за купуване над 4 милиона килограма квота за доставка и над 180 000 килограма квота за директни продажби. Свободни за търговия остават над 3 000 000 килограма. 

Квотната борса се прилага в България за пета поредна година и ще продължи до 1-ви април 2015-а година. Чрез нея млекопроизводителите, които искат да разширят дейността си и на пазара, могат да купят допълнително количество квота, а тези, които не могат да я реализират, да се освободят от нея. Главната цел на борсата е да регулира производството на мляко и млечни продукти в Европейския съюз.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44