Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повечето българи ограничават пазаруването си дори по празници

Снимка: БГНЕС

Заради финансовите притеснения повечето българи са се ограничили в пазаруването си, дори по коледните и новогодишните празници. Това твърдят финансови анализатори, осъществили проучване сред повече от 1000 души.

23 на сто от българите изпитват финансови затруднения да покриват текущите си разходи. Други 38 на сто очакват частични затруднения през първите месеци на годината заради по-високите сметки на домакинствата и плащанията на данъци и застраховки. Сметките за отопление и вноските по кредити са най-спешните плащания в началото на 2014-а година.

Потребителите са свили харчовете си дори по празниците. Половината от анкетираните са съобщили, че за целта са отделили не повече от 20 на сто от месечния си доход и почти два пъти по-малко са планиралите да отделят половината от дохода си за пазаруване в края на 2013-а година.

Също толкова предпазливи сме били и по отношение на кредитите. 75 на сто от нас са отказали такива заради празничните харчове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44