Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите гласуват на първо четене промени в седем закона

Снимка: Ивайло Михайлов

С гласуване на промените в Закона за горите ще започне работата в парламента. Депутатите ще гласуват на първо четене и обсъдените в сряда промени в седем закона.

Гласуването на промените в законите беше отложено без ясни мотиви, но към края на заседанието в сряда беше видно, че в залата няма достатъчно депутати.

Гласуванията в Закона за подземните богатства, промените в Закона за енергията от ВЕИ и Законът за водите, бяха оставени за днес.

Депутатите ще гласуват и два проекта за промените в Наказателния кодекс (НК). Предложението на "Атака" е да има затвор за демонстрацията на хомосексуалност. Това предложение не беше подкрепено на ниво комисии. "Атака" иска затвор до 5 години и глоба до 10 000 лева. В предложените от Министерски съвет промени в НК се въвеждат принципи на европейските директиви в областта на борбата със сексуалното насилие и със сексуалната експлоатация на деца и с детската порнография. Инкриминира се наблюдаването на порнографско съдържание на деца под 18 години.

Други предложения предвиждат санкции за финансиране на тероризъм, въвеждат практиката за наказание на подкуп и на чуждестранно длъжностно лице.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44