Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е единствената източноевропейска страна, в която британците предпочитат да купят имоти

Снимка: Милка Димитрова

Изненадващо България стана единствената източноевропейска страна, попаднала в представително проучване за най-предпочитано място за купуване на недвижимо имущество сред британците.

Британците, които смятат да купят имот в чужбина, по-вероятно ще се насочат към Испания, а не традиционно към Франция, въпреки проблемите около финансовата криза в Испания, показва ново проучване на агенцията за недвижимо имущество Rightmove. Данните показват, че 51% от тези, които възнамеряват да купуват в чужбина, смятат да си останат британски граждани, една трета планират да емигрират в името на по-добър живот и 13 процента просто да инвестират в недвижимо имущество. Като основни фактори за купуване в чужбина са изтъкнати по-хубавото време, живот с по-малко стрес, по-малко разходи и по-добро място за създаване на семейство.

Въпреки че Испания се очертава като най-вероятен британски избор за купуване на жилище или за инвестиции, Франция продължава да е предпочитано място за емиграция. България е единствената източноевропейска държава, която попада в челната десетка на статистиката, засягаща и други аспекти. България заема десето място в списъка на емигрирали британци и пето в класацията за инвестиции в недвижимо имущество, изпреварвайки страни като Франция, Италия и Гърция. В прогнозите за бъдещите купувачи или инвеститори обаче България не фигурира в челната десетка. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44