Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ с декларация, осъждаща опитите за прикриване на скандала с Моника Станишева

Цонев: Българските граждани се интересуват къде отидоха 8-те милиарда, които ГЕРБ изхарчи

Снимка: Ивайло Михайлов
В началото на пленарния ден ГЕРБ излязоха с декларация, с която осъдиха опитите за прикриване на скандала с получени и върнати 60 000 евро от Моника Станишева.

Цвета Караянчева
от ГЕРБ настоя за парламентарна комисия, която да разгледа обстоятелствата по скандала:

За пореден път името на България е компрометирано в международен план. На този фон е срамно и неадекватно мълчанието на управляващите, които се опитват да заровят глави в пясъка като политически щрауси. Ако останат дори най-малки съмнения за конфликт на интереси, Сергей Станишев трябва да подаде оставка от всички заемани политически постове. Правителството на БСП, ДПС и "Атака" също трябва незабавно да подаде оставка
.

Мая Манолова от БСП не видя нищо притеснително в искането, но заяви,  че не е правилно да се атакуват членове на семействата на политици.

Става дума за безобразни спекулации и за една отвратителна атака срещу съпругата на лидера на БСП. Тези  спекулации уронват престижа на администрацията на ЕП

От ДПС контрираха с декларация, че трябва да се прекратят внушенията за измислени скандали. Йордан Цонев върна топката, като припомни кое е измислен скандал:

Изнесените в общественото пространство твърдения за кореспонденцията на лидера на българската опозиция, както самият той се титулова -  Бойко Борисов, за подстрекателство и плащане на криминални елементи да бъде извършван пуч срещу законно избраното българско правителство. Това ли са измислените скандали? Българските политици ще се занимават с това, което интересува българските граждани - къде отидоха осемте милиарда, които ГЕРБ изхарчи?

Мая Манолова от БСП не видя нищо притеснително в искането, но заяви,  че не е правилно да се атакуват членове на семействата на политици.

Става дума за безобразни спекулации и за една отвратителна атака срещу съпругата на лидера на БСП. Тези  спекулации уронват престижа на администрацията на ЕП.

Моника Станишева вече обяви, че се отказва от европроекта. Агенцията ѝ ще върне на ЕП получения аванс.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44