Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връщаме закупена стока до 14 дни вместо до 7

Снимка: Борис Димитров

Парламентът удължи със седмица срока, в който можем да се отказваме от закупен продукт. Това стана с приети на първо четене промени в Закона за защита на потребителя.
Потребителят да може да се откаже от договора от разстояние или извън търговския обект в 14-дневен срок. Сега този срок е 7- дневен. В рамките на този период потребителят ще може да се откаже от договора, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка. Новите правила ще влязат в сила, след като бъдат приети и на второ четене.

С промените се регулира и контролът за отпусканите т.нар. "бързи кредити". Така Законът за потребителския кредит ще се прилага и за кредити под 400 лева. Това се прави заради злоупотребите с този тип кредити.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44