Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е крайният срок за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

Снимка: БГНЕС
Днес е последният ден, в който може да платите с отстъпка данъка върху доходите от извънтрудовите правоотношения.

Отстъпката, която ползват граждани и фирми, ако декларират доходите си до 10-и февруари, е в размер на 5% от дължимия данък. Облекчението се ползва само при условие, че в същия срок бъде внесена и дължимата по данъчната декларация сума. Парите трябва да постъпят по сметките на НАП най-късно на следващия ден, казват от приходната агенция. От отстъпката могат да се ползват и всички, които декларират доходите си по електронен път до изтичането на крайния срок в края на месец април.

След като Конституционният съд отмени единната данъчна сметка от Министерството на финансите уточниха, че предстоящите плащания на данъка върху доходите на физическите лица с 5% отстъпка до 10-и февруари и вноските за данъка върху добавената стойност с краен срок до 14-и февруари ще се извършват по досегашния ред на внасяне на задълженията, тъй като решението на съда все още не е влязло в сила.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44