Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песнионер почина, след като силна вълна удари пасажерски кораб край Великобритания

Пътник на пасажерски кораб в Ламанша стана жертва на огромна вълна в резултат на суровата буря, която от вчера брули британските брегове.

85-годишен песнионер почина, след като силна вълна удари пасажерския кораб „Марко Поло”, завръщащ се след 42-дневно плаване от Карибския басейн и Южна Америка.

Вълната проникнала през прозорец в един от салоните на кораба. Мъжът и друга сериозно пострадала 70-годишна жена били прехвърлени на брега за оказване на спешна помощ, но по-късно той починал. На борда на кораба има и други ранени сред 735-те пътници, които са предимно британци.

При друг инцидент войници спасиха 32-ма посетители на крайбрежен ресторант в графство Хемпшър, когато вдигнати от бурята крайбрежни камъни разбили прозорците на заведението и приливни вълни го наводнили.

Буреносните ветрове и проливните дъждове продължават да създават сериозни проблеми, особено в южна Англия и южен Уелс. Хиляди чували с пясък бяха  използвани в най-тежко засегнатите райони от наводненията. Въпреки очакванията, че от утре времето ще се нормализира, Агенцията за околната среда предупреди, че наводненията ще продължат и през март.

През уикенда се очаква да бъдат наводнени около 3 000 домакинства само в поречието на Темза. Агенцията издаде 22 предупреждения за сериозни наводнения, което означава, че в тези райони има опасност за живота на хората.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44