Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Събитията в Пловдив и изказванията на ДПС са отлично синхронизирани

Снимка: БГНЕС

Събитията пред джамията в Пловдив и изказванията на ДПС са отлично синхронизирани. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ямбол. Според него предсрочни избори в момента са невъзможни, а вчера България е наблюдавала сценарий на ДПС и БСП

Много добре е изигран целият сценарий - да счупят джамията, да предизвикат етническо напрежение, и да кажат: "Еми, виждате ли само това е начинът, прегърнати. Така че няма изобщо никакъв шанс тази клика, от тези три партии, да сдаде властта.

Относно напускането на парламента от Владислав Горанов и евентуалното напускане на други народни представители, Борисов коментира:

Ако ме питат, да напуснат парламента, да отидат да работят, докато ни потрябват. Ще ги пусна и тях. В парламента в момента да стоиш, е действително безсмислена работа.

Борисов коментира и дали на конференцията на ГЕРБ Цветан Цветанов ще бъде отстранен от заместникпредседателския пост:

Както аз не се меся кой да прави Станишев свой заместник, след утрешната конференция няма да се говори за лидери и лидери, каквото и да било, на ГЕРБ. Ще се говори за Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

До момента в организираната от ГЕРБ подписка са се подписали над 90 000 души в подкрепа на искането на президента за провеждане на референдум за начина на гласуване.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44