Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черноморската банка ще има активна роля в следкризисното развитие

Снимка: БГНЕС

Черноморската банка за търговия и развитие ще се превърне в активен участник в следкризисното развитие на икономиките на държавите членки, заяви вицепремиерът Даниела Бобева след заседанието на борда на гуверньорите на Черноморската банка:

В Черноморска банка участват 11 държави, между които Турция, Гърция, Русия, България, Украйна, Румъния и пет малки акционери. Всички отчетохме, че банката се е справила с кризата, но сега е време за по-активно кредитиране.

Даниела Бобева съобщи още, че 15-годишнината на Черноморската банка ще бъде отбелязана в България с престижен бизнес форум.

Ще имаме специална сесия за енергетиката, проектите от Азербайджан и Русия ще бъдат дискутирани, интерконекторните връзки между държавите от черноморския регион, както и редица проекти в индустрията.

В рамките на заседанието на Черноморската банка са постигнати и двустранни договорености: 

Имаме една идея да промотираме участието на български фирми в гръцката приватизация, за което ще публикуваме някои по-интересни приватизационни обяви в българските медии.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44