Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Найденов: Има основание да бъде свикан КСНС заради етническия мир

| обновено на 19.02.14 в 13:12
Снимка: БГНЕС

След съвместната декларация на премиера и президента, които определиха като неприемливи заиграването с етническия мир и използването езика на омразата, министърът на отбраната Ангел Найденов смята, че има основание за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност за етническия мир. Според него темата е по-уместна от тази за усвояването на еврофондовете:

Има всички основания да се притеснявам, особено когато една подобна тема се използва от гледна точка на политически пристрастия и политически амбиции. Аз не зная дали хората, които експлоатират тази тема, си дават сметка, ча стоим върху буре с барут. В този случай всички трябва да подхождаме изключително внимателно към коментара, към отношението и към използването на езика. Това е инициатива, която в крайна сметка трябва да реши президентът, но аз си мисля, че много по-уместен е подобен Консултативен съвет, отколкото обсъждането на  въпроси, свързани с усвояването на евросредства.

Ангел Найденов се ангажира, че изразходването на средствата за строителството на оградата на българо-турската граница ще е прозрачно. По думите му, премиерът вече е назначил финансова проверка:

Обявил съм датите, начина, по който се е подходило към сключването на договорите, така че не виждам нищо неясно. Общата цена на материалите е 8 милиона и 75 хиляди с доставките. 600 километра режеща тел, 12 хиляди кола, 4 хиляди кубика бетон. Дали има надписване или няма надписване ще бъде резултат на финансова ревизия, която вече е започнала.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44