Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици се стекоха на поклонението за Димчо Михалевски

Снимка: БГНЕС

Стотици се стекоха на общоградско поклонение в памет на депутата от БСП Димчо Михалевски в родния му град Кърджали. По желание на семейството то ще продължи до 15 часа в централната църква "Свети Георги". 

В Кърджали ще пристигне и председателят на парламента Михаил Миков, както и над 60 народни представители. 

48-годишният Димчо Михалевски почина в частна болница в Истанбул, където месеци се лекува след усложнения от пневмония. Късно снощи тялото му беше докарано в родния му град, а операцията по транспортирането беше ръководена от заместник-областния управител Назми Мюмюн. 

В офиса на БСП е направен специален кът, където местните жители от рано сутринта изказват съболезнованията си. Посочват се заслугите му за развитието на града - неговото съдействие и лични контакти за откриването на граничните с Гърция пунктове при Златоград, Ивайловград и Маказа, полагането на 22 километра водопроводна мрежа и ново асфалтиране на 46 улици, както и най-голямата му гордост - "Водното огледало". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44