Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Разкриха компютърни машинации в спецпрокуратурата, пише 24 часа и уточнява, че четирима души напускат заради ръководителя Светлозар Костов само през последния месец. Проверка на етичната комисия към ВСС е разкрила драстични нарушения при разпределението на дела в специализираната прокуратура. Над 40 страници с доказателства как е манипулирана системата за случаен избор на магистрати се съдържат в разследването, е научил вестникът от източник от съвета. Очаква се резултатите от проверката да бъдат обсъдени от членовете на Висшия съдебен съвет, който ще излезе с решение как да бъде наказан ръководителят на спецмагистратите Светлозар Костов.

Дела за конфискация за 1 милиард лева са под въпрос, съобщава вестник Сега. В интервю председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев казва, че ще бъде прекратена проверката срещу бизнесмена Гриша Ганчев. За последните 10 години той е придобил само една наследствена нива, уточнява той.

Гърция продава пристанище Солун, съобщава вестник Преса. От пряк интерес за страната ни е портът в Солун, тъй като наши компании са сред най-големите му клиенти.

Изданието съобщава още, че България е изнесла облекла и текстил за рекордните 1,8 млрд. евро през 2013 година. Фабриките ни работят на пълни обороти за някои от най-големите световни марки. Оптимистични за прогнозите и за тази година.

Китайски милиардер купува наше голф игрище, информира вестник Стандарт. Собственикът на комплекса "Света София" край Равно поле Красимир Гергов е решил да продаде на Стивън Ло перлата от 700 декара край София. Намеренията на купувача са да изгради огромен комплекс за спорт, лечение и СПА. 

В Европейския съюз българите са сред най-недоволните от демокрацията, пише Сега. Удовлетвореността от функционирането на демокрацията в България е паднало до най-ниските нива за ЕС. Песимизмът за състоянието на националната икономика може да се сравнява само с настроенията в Гърция, но в същото време българите проявяват несъразмерно доверие към европейската икономика. Поредната мрачна картина показват данните от последния Евробарометър на общественото мнение в 28-те членки на ЕС.

Всеки български ученик да има таблет или преносим компютър в училище. Това е една от основните цели в нова стратегия на правителството за образование, научаваме от вестник Труд. Причината е, че децата у нас са сред изоставащите по показателя за IT технологии в училищата, а това се отразява на резултатите им от международните тестове за грамотност.

Изданието предлага и интервю с лидера на партия "Атака" Волен Сидеров под заглавие "След евровота - ремонт на правителството".

Всички центрлани вестници съобщават нашироко и за събитията в Украйна и заплашващите страната санкции.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44