Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: България да преговаря за икономическа помощ, ако мерките срещу Русия засегнат наши интереси

България да преговаря за икономическа помощ от европейските страни, в случай, че мерките на ЕС спрямо Русия засегнат и българските интереси. Това предлагат от ГЕРБ преди предстоящата утре среща на върха за Украйна.
Според Джема Грозданова българското правителство няма ясна позиция: България ясно трябва да се обяви срещу всяко действие или решение на трети държави, които засягат обстановката в България и сигурността на нейните граждани. Българският парламент не можа да изрази позиция по най-тежката криза в Европа през този век, заради страха и примиренчеството на управляващото мнозинство. Настояваме премиерът Орешарски да заяви ясна и категорична позиция на извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел, да посочи и формулира рисковете пред България от развитието на кризата в Украйна и да настоява за категорични мерки, които бързо да доведат до нейното разрешаване.
 
От ГЕРБ припомниха, че парламентът не е обсъждал предложената от тях декларация. На извънреден Съвет по сигурност при премиера Пламен Орешарски вчера бяха посочени част от рисковете пред страната заради кризата в Украйна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44