Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конгресът на ЕНП в Дъблин ще избира кандидат за председател на ЕК

Снимка: www.epp.eu

Европейската народна партия ще излъчи в ирландската столица Дъблин своя кандидат за председател на Европейската комисия. На двудневния форум ще бъде обсъдена и стратегията за евроизборите. 

Три кандидатури ще бъдат разгледани на конгреса - на бившият премиер на Латвия Валдис Домбровскис, на бившия премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер и на настоящия френски еврокомисар Мишел Барние. Гласуването ще бъде в петък. 

Темата Украйна ще присъства на форума. Изказвания ще направят лидерите от украинската опозиция Юлия Тимошенко, Виталий Кличко, Арсений Яценюк. България ще бъде представлявана от ГЕРБ, ОДС, ДСБ и Демократическа партия на Александър Праматарски. Само лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче ще направи изказване пред делегатите на конгреса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44