Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мерките срещу имиграцията дават резултат, отчете Светлозар Лазаров

Снимка: БГНЕС

Миграционният натиск не е намалял в сравнение с миналата година, но предприетите мерки дават резултат. Оценката направи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров след въздушно наблюдение на българо-турската граница. На инспекцията присъства и изпълнителният директор на "Фронтекс".

Над 700 полицаи в момента охраняват българо-турската граница и те ще останат там до издигането на оградата, съобщи главен комисар Лазаров. Що се отнася до условията, при които работят полицаите, Лазаров не скри, че има пропуски, но те се отстраняват.

В постоянен контакт сме и със синдикатите, и със служителите, които са командировани. Правим всичко, каквото можем, и всичко, каквото така ни позволяват силите и средствата, за постигане на едни по-добри условия, за едно нормално пребиваване, каза той.

Главният секретар посочи, че от началото на годината в страната са влезли 214 нелегални имигранти. Върнати след блокиране от българска страна са 581 граждани, а на турска територия са задържани по наш сигнал 471 граждани. Според Лазаров резултатите са обнадеждаващи и работата ще бъде по-ефективна след преминаването на дирекция "Миграция" под прякото ръководство на "Гранична полиция".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44