Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Първанов: "Позитано" 20 се страхува от АБВ

Снимка: БГНЕС
Позитано 20“ се страхува от АБВ. Решението показва втвърдяване на левицата. Това е първият коментар на лидера на движението Георги Първанов пред "Хоризонт", след като бе оповестено решението на Националния съвет на БСП за изключване на партийни членове, свързани с Движението АБВ.

На "Позитано" има голям страх от това, което прави АБВ, от разширяването на пространството, на доверието около нас, от подкрепата и затова предприемат мерки, чийто ефект единствено е все по-голямо втвърдяване на ядрото на избирателите на левицата. Ние се опитваме да разширяваме кръга. Не познавам в историята случай някой да тръгнал с устава напред, с организационни документи да е спечелил избори,
коментира Георги Първанов.

Според него изключването не би могло да бъде оправдание за прегрешенията на левицата: Това не може да бъде оправдание за прегрешенията на кръга около сегашния председател, които направиха партията заложник на чужди интереси, външни за БСП, на национални интереси, свързани с корпоративни интереси. Така че там истинската причина да я търсят социалистите и истинските привърженици на лявата идея, в тази посока.

На въпрос защо преди няколко седмици БСП каза, че снема политическото доверие от предпочелите АБВ и няма да изключва никого, а сега това се е променило, Първанов отговори: Какво се е променило оттогава досега? Абсолютно нищо. Това прави решението много жалко, би било дори и смешно, ако не беше толкова жалко.
 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44