Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Плевнелиев заминава за Катар, за да насърчи двустранните икономически отношения

Снимка: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев заминава за Катар, за да насърчи двустранните икономически отношения. Във фокуса на срещите на президента в Доха ще бъдат продължаването на политическия диалог на най-високо равнище и представянето на възможности за инвестиции в България.

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани и председателят на парламента Мохамед бин Мубарак ал Холейфи. След срещата на двамата държавни глави ще бъдат подписани двустранни споразумения, сред тях документ за сътрудничество между дипломатическите институти на двете страни и споразумение за побратимяване между София и Доха.

Плевнелиев ще посети фондация "Катар" и ще разговаря с нейния президент шейх Моза бин Насер ал Миснед. Предвидени са срещи с директора на главната инвестиционна корпорация "Катар холдинг", както и разговори с представители на катарската Търговско-промишлена палата и Асоциацията на катарските бизнесмени. В Доха държавният глава ще се срещне и с българската общност в Катар.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44