Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС приема промени за регистрацията на обменни бюра

Снимка: БГНЕС

Окончателни промени, свързани с регистрацията на обменните бюра, ще приемат депутатите с промени в Закона за кредитните институции. Депутатите ще заседават извънредно този следобед. 

Промените предвиждат институциите, извършващи обмяна на валута в брой или сделки, свързани с финансови инструменти, в бъдеще да се регистрират само в Националната агенция за приходите. Комисията по финансов надзор ще дава лицензите, но институциите няма да подлежат на регистрация в Българската народна банка, за да не се дублират функции. 

Парламентът ще обсъди и промени в Закона за интеграция на хората с увреждания. С измененията се редуцира броят на изискваните документи за регистрация, намалява се срокът за регистрация в Агенцията за хората с увреждания. На второ четене ще бъдат гласувани и промените в Закона за обществените поръчки. Според вицепремиера Даниела Бобева предлаганите промени съдържат най-важните елементи от новите европейски директиви в тази област. Една от основните задачи е у нас да бъде направена електронизация на обществените поръчки, която вероятно ще започне първо от лекарствата за болниците.

На първо четене депутатите ще гласуват и вече обсъдени промени в Закона за земеделските земи, в Закона за бежанците и обсъдения Закон за Фискалния съвет.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44