Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"София филм фест на брега" се открива в Бургас

Снимка: МСФФ 2014 SIFF 2014
Сръбският режисьор Горан Маркович ще открие тази вечер "София филм фест на брега" в Бургас. В салона на драматичния театър ще бъде прожектиран последният му филм "Фалшификаторът".  По време на фестивала ще бъдат представени19 пълнометражни филма, както и селекция от късометражни заглавия.  Сред тях е носителят на Оскар за чуждоезичен филм "Великата красота" на Паоло Сорентино.

Тазгодишният фестивал в Бургас е пик на нашите усилия, казва директорът на "София филм фест" Стефан Китанов: Това, което ние ще покажем в Бургас, е каймакът на програмата, която се случва в София.

Сред другите  хитови заглавия на "София филм фест на брега" в Бургас са двете части на най-новия филм на Ларс ФонТриер "Нимфоманка", носителят на награда от фестивала в Сан Себастиян "Лоша прическа", руските ленти "Сталинград" и "Географът изпи глобуса".

"София филм фест на брега" ще продължи до 21 март. И тази година в края на фестивала ще бъдат раздадени традиционните награди "Сребърна чайка" и наградата на публиката.
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.