Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойнев: ЧЕЗ, EVN и ЕНЕРГО-ПРО нарушават закона

Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев смята, че трите електроразпределителни дружества искат да дестабилизират енергийната ни система, нарушават закона и не спазват ангажиментите си. Ако до вторник трите компании не се издължат на НЕК, Стойнев ще сезира прокуратурата. 

По време на семинара на БСП в Боровец Стойнев изрази загриженост по повод "своеволията на трите електроразпределителни дружества". Той припомни, че EVN, ЕНЕРГО-ПРО и ЧЕЗ дължат близо 320 милиона лева на Националната електрическа компания: 

През февруари месец EVN е получила фактура от 67 милиона лева - не е дала нито една стотинка. И на мой въпрос, тъй като вече направих срещи с тях, защо правят така, те ми отговарят: "Ами, ние трябва да си компенсираме разходите". Само че никъде Върховният административен съд не е казал, че те трябва да компенсират своите разходи, като си прихващат от Националната електрическа компания. Това, сами разбирате, че води към един дисбаланс в системата и е малко странно, как така, те самите дружества са се организирали и изведнъж спират да плащат към НЕК.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

ДКЕВР даде три дни на ЕРП-тата да платят на НЕК

Държавният енергиeн регулатор даде три дни срок на ЕРП-тата да уредят задълженията си към НЕК. В комисията са постъпили жалби от Националната електрическа компания срещу ЧЕЗ, EVN и ЕНЕРГО-ПРО за прихващане и неплащане на дължимите суми за електрическа..

публикувано на 14.03.14 в 15:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44