Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново звено в НАП ще увеличава приходите в хазната

Снимка: БГНЕС

Очаква се до края на март в Националната агенция за приходите да заработи звено за финансов контрол, което да помогне за увеличаване на събираемостта на приходите в хазната, съобщи финансовият министър Петър Чобанов на семинар в Боровец, където депутати от БСП и министри обсъждаха икономическото развитие на страната.

С уговорката, че увеличаването на събираемостта на приходите в бюджета остава основна задача за приходните агенции, Чобанов отчете, че промените в устройствения правилник на агенция "Митници" за централизиране на мобилните групи вече дават резултати:

Това централизиране вкарва възможността да има елемент на изненада на проверките на тези мобилни групи, докато досега, като бяха разположени по места, това трудно можеше да се случи, тъй като те станаха част от средата там. По отношение на Националната агенция за приходите, също там продължава процес на преструктуриране. До края на март ще бъде напълно окомплектовано звеното за фискален контрол, ще бъдат назначени хората, които ще работят там, което ще освободи в момента зает ресурс от другите звена, които отново ще се насочат на терен да извършват подобни контролни функции.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44