Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбит е асансьорът за хора с увреждания на бургаския Мостик

Снимка: БГНЕС

Вандали изпочупиха новия асансьор за хора с увреждания на бургаския Мостик. Съоръжението беше монтирано през ноември с цел да осигури достъп до двете нива на Мостика. Асансьорът беше изграден с европейски пари заедно с реставрацията на остров Света Анастасия. 

Вандалите са разбили автоматичната врата, липсват защитни мрежи и стъкла. Огъната е подовата рамка, а електрическото захранване е изцяло прекъснато, каза за Радио Бургас Стефан Дубаров, директор на териториалната дирекция "Зора".

Толкова намачкани ламарини, сякаш е след катастрофа това нещо. Просто невероятни усилия да се смаже, разчупи, разбие до степен до неузнаваемост този асансьор. Аз не съм специалист точно в наименованията на нещата, но всичко е разбито. В момента се водят обследващи такива действия, които, дай Боже, камерите да покажат и съответно органите да си свършат работата, но независимо от това община Бургас ще предприеме действия да се възстанови. Той е направен този асансьор за гражданите с увреждания и този сезон да могат да го ползват. Затова беше направен, обясни Дубаров.

В момента асансьорът е абсолютно неизползваем, а специалисти оценяват нанесените щети, които трябва да бъдат възстановени от община Бургас. От администрацията са подали сигнал в полицията с искане за разкриване на извършителите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44