Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кампанията за заявления за директни плащания за обработваеми земи

пари
Снимка: РАДИО ВИДИН

Започва кампанията за подаване на заявления от кандидатите за директни плащания за обработваеми земи - съобщават от Министерството на земеделието. Малко над 1 млрд. лева ще получат фермерите по тази схема.  

Кампанията започва с известно закъснение, което според агроведомството, ще бъде наваксано. Кандидатите могат да заявяват площите си до 15-и май. Ако не успеят в този срок, позволено е да подават искания до 9-и юни, но тогава ще търпят санкция от 1 процент за всеки ден закъснение.

Новото тази година е схемата за преразпределително плащане. Тя предвижда по-високо плащане на площ за първите 300 дка. Ето защо кандидатите трябва да подадат общо заявление за директни плащания, където да отбележат, че искат да получат субсидии и по схемата за преразпределителни плащания. Прилагането на тази схема цели по-равномерно разпределение на европейските пари, като се насочват средства към малките стопанства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

В Търговище разясниха на фермери Гаранционната схема към Програмата за развитие на селските райони

Информационна кампания за популяризиране на възможностите, предоставяни от Гаранционната схема към Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 година събра земеделци в Търговище днес. По време на срещата експерти разясниха на фермери с одобрени..

публикувано на 18.03.14 в 15:28
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44